24.09.2023

Šetnja uz Muru povodom Dana policije - ODGOĐENO!

Ovim putem vas obavještavam da se zbog najave lošeg vremena, odgađa šetnja uz Muru, koju organizira policijska udruga IPA Međimurje – Čakovec, a koja je najavljena za 24.09.2023.godine, pod nazivom „Hodajmo za plavo prijateljstvo“ i najavljena je u programu PU međimurske, povodom obilježavanja Dana policije.

Policijska udruga IPA Međimurje - Čakovec, povodom Dana policije, pod naslovom “HODAJMO ZA PLAVO PRIJATELJSTVO”, organizira šetnju Murskom šetnicom, od grada Mursko Središće do najsjevernije točke u Republici Hrvatskoj, u Žabniku. Događaj će se održati  u nedjelju, 24. rujna 2023. godine u 10:00 sati, a cilj mu je promicanje IPA-e i policijske struke u lokalnim zajednicama uz zbližavanje naših kolega, njihovih obitelji i prijatelja.

Start će biti s početne pozicije šetnice u gradu Murskom Središću te će se šetači kretati do Žabnika, do objekta ŠRD Čikov u Žabniku. Prije starta će se izraditi fotografija iz zraka, s dronom. U Žabniku će biti osigurana okrjepa. Potom slijedi povratak do grada Mursko Središće gdje završava šetnja pićem i kuhanim grahom, koji će se biti poslužen na ribnjaku za sve sudionike šetnje.

Projekt su podržali grad Mursko Središće, PU međimurska i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, čiji će članovi sudjelovati u šetnji i svima zainteresiranima dati informacije o biljnom i životinjskom svijetu rijeke Mure!

Klub IPA Međimurje je izradio oko 100 majica s logom projekta i logotipima grada Mursko Središće i Međimurske prirode te će se moći kupiti na mjestu okupljanja, uz donaciju!

Preporučamo sportsku obuću i odjeću (slojevitu). Staza je ravničarska koju mogu prijeći rekreativci bez većih napora. 


09.09.2023

Ribolovno natjecanje Međimurjeopen 2023

Na ribnjaku poduzeća Bernarda, u međimurskom mjestu Črečan, Regionalni klub IPA Međimurje - Čakovec, organizirao je tradicionalno ribičko natjecanje "Međimurje open 2023"! 
Ribiči članovi Međunarodnog policijskog udruženja - IPA i gosti, iz četiri zemalja, odmjeravali su svoje vještine, Slovačke (IPA Nove Zamky), BiH (IPA Brčko), Slovenije (IPA Ljubljana, IPA Štajerska, IPA Maribor, PMP Središće ob Dravi, PŠD Račka, Klub Maks Perc Maribor, IPA Radgona) i Hrvatske (IPA Šibenik, IPA Vukovar, IPA Zagreb, IPA Karlovac, IPA Istra i domaćin IPA Međimurje), njih ukupno 60 prijavljenih u 30 ekipa (rekordan broj do sada). Na jutarnjem okupljanju i doručku, okupljene je pozdravio tajnik kluba, Dario Srnec, koji je ujedno vodio i ždrijebanje mjesta. Ribiči su zauzeli svoja mjesta i počelo se pecati u 10,00 sati. Lovilo se četiri sata da bi nakon toga suci izvagali ulov i objavili rezultate! Posebno je bilo zanimljiv svaki trenutak, kada bi netko glasno viknuo "VAGA", što je bio znak da suci dođu do pecačkog mjesta i izvažu teže primjerke riba, kako bi se mogli odmah pustiti u vodu! Takvih je bilo nekoliko i sa zanimanjem su svi pratili vaganje i iščekivali informaciju o težini! Predsjednik Dragičević i tajnik Srnec, objavili su rezultate i podijelili odličja i poklone, dok se okupljenima obratio počasni član Boris Perovski, ispred poduzeća Bernarda iz Puščina, koje je vlasnik ribnjaka i poduprlo organizaciju natjecanja. Posebnost je bila što su prvo plasirani (čitaj slovenske ekipe) dobili za nagradu 15 kg kumpira i 5 kg povrća (svaki), drugo plasirani 10 kg krumpira i 3 kg povrća te 5 kg krumpira i 1 kg povrća treće plasirani. Najteži ulov, 63,96 kg, imala je ekipa IPA Radgona - Sever, Kranjc Jože i Merčnik Peter, koji su osvojili prvo mjesto ispred drugoplasirane ekipe IPA Pomurje II (62,72 kg, Rozman Vlado i Prapitnik Dušan) i trećeplasirane policijske ekipe , (43,74 kg, Šoštarić Peter i Brumec Miran). Najveću ribu ulovio je član kluba IPA Brčko dr. Marinović s ulovljenim amurom težine 7,92 kg! 
Uslijedilo je cjelodnevno druženje IPA prijatelja, u prekrasnom ambijentu i lijepom vremenu! 
Druženje je iskorišteno za dodjelu plaketa i odličja Hrvatske Sekcije povodom 25.g. osnivanja kluba, zaslužnim članovima kuba, Borisu Perovskom, Marinku Šergiću i Željku Robu. Iskrena hvala članovima kluba koji su pripremili i odradili natjecanje, trgovinama Interland iz Varaždina, Matchfishing iz Čakovca i  DB Expert iz Donjeg Kraljevca, a posebna zahvala poduzeću Bernarda i Sekciji Hrvatskoj na potpori!

08.09.2023

Završila akcija uređenja kupaone našem Marijanu!

Početkom mjeseca lipnja 2023. godine, Regionalni klub IPA Međimurje, pokrenuo je akciju uređenja kupaone članu Marijanu Janušiću kako bi mu se prilagodila novo nastalim okolnostima, nakon pada na biciklističkom maratonu od Dubrovnika do Vukovara. Pločice, sanitarije i materijal kupljeni su u trgovini Đurkin, kojoj zahvaljujemo na popustu i pohvaljujemo njihovog djelatnika Dalibora Horvata na ljubaznosti. Pošto je dovezen materijal na scenu su stupili keramičari Dragan Stojić i Renato Sabol, koji su odradili pripremu zidova i poda pa potom oblijepili pločicama. Marijanov šogor Bruno Obadić, cijelo vrijeme je uskakao i odrađivao vodoinstalaterske i električarske radove. Radove na stropu odradili su Marijan Košćak i Darko Dragičević, koje je nadgledao tajnik Dario Srnec. Kako bi se dovršila kada, na scenu je nastupio Ivan Kovač s prijateljem i postavio staklo. Malo po malo, element po element, namještena je kupaona i Marijan je objavio kraj radova te se svima zahvalio na financijskoj pomoći i odrađenim radovima!
Ovim putem ispred kluba posebno se zahvaljujemo donatorima, Sekciji, poduzećima i građanima, od kojih možemo reći da su neki iznenadili visinama donacija! IPA Hrvatska sekcija bila je partner klubu u akciji.
Marijanu je poručeno da to ne mora biti zadnja akcija i da se slobodno javi ako mu nešto zatreba!
30.07.2023

ODGOĐENA ŠETNJA -HODAJMO SVIJETOM ZA PLAVO PRIJATELJSTVO - šetnja uz rijeku Muru!

ODGOĐENO ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA - PLAN JE ZA KRAJ 8. MJESECA!

Policijska udruga IPA Međimurje - Čakovec, na inicijativu Međunarodne policijske udruge – IPA, u sklopu projekta IPA Međunarodnog dana prijateljstva, pod naslovom “HODAJMO SVIJETOM ZA PLAVO PRIJATELJSTVO – WALK THE WORLD FOR BLUE FRIENDSHIP”, organizira šetnju Murskom šetnicom, od grada Mursko Središće do najsjevernije točke u Republici Hrvatskoj, u Žabniku. Događaj će se održati u cijelom svijetu (u svih 68 IPA sekcija) u nedjelju, 30. srpnja 2023. godine u 09:00 sati, po lokalnom vremenu, a cilj mu je promicanje IPA-e u lokalnim zajednicama uz zbližavanje naših kolega, njihovih obitelji i prijatelja. 

Start će biti u vrijeme kada je zakazan start u cijelom svijetu i to s početne pozicije šetnice u gradu Murskom Središću te će se šetači kretati do Žabnika, do objekta ŠRD Čikov u Žabniku. Prije starta će se izraditi fotografija iz zraka, s dronom, tako da se sudionici postave u obliku slova „IPA“. U Žabniku će biti osigurana okrjepa. Potom slijedi povratak do grada Mursko Središće gdje završava šetnja pićem i kuhanim grahom, koji će se biti poslužen na ribnjaku za sve sudionike šetnje.

Projekt su podržali grad Mursko Središće i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, čiji će članovi sudjelovati u šetnji i svima zainteresiranima dati informacije o biljnom i životinjskom svijetu rijeke Mure!

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem linka https://forms.gle/3UD68e7n4yGAK9mN7 i tako pomognu organizatorima oko planiranja obroka. Klub IPA Međimurje će izraditi oko 100 majica s logom projekta i logotipovima grada Mursko Središće i Međimurske prirode te će se moći rezervirati putem prijave ili na mjestu okupljanja (ako što ostane), uz donaciju od 10 eura od koje dio ide za humanitarni projekt "Za Marijana"!


  1