ODGOĐENA ŠETNJA -HODAJMO SVIJETOM ZA PLAVO PRIJATELJSTVO - šetnja uz rijeku Muru!

ODGOĐENO ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA - PLAN JE ZA KRAJ 8. MJESECA!

Policijska udruga IPA Međimurje - Čakovec, na inicijativu Međunarodne policijske udruge – IPA, u sklopu projekta IPA Međunarodnog dana prijateljstva, pod naslovom “HODAJMO SVIJETOM ZA PLAVO PRIJATELJSTVO – WALK THE WORLD FOR BLUE FRIENDSHIP”, organizira šetnju Murskom šetnicom, od grada Mursko Središće do najsjevernije točke u Republici Hrvatskoj, u Žabniku. Događaj će se održati u cijelom svijetu (u svih 68 IPA sekcija) u nedjelju, 30. srpnja 2023. godine u 09:00 sati, po lokalnom vremenu, a cilj mu je promicanje IPA-e u lokalnim zajednicama uz zbližavanje naših kolega, njihovih obitelji i prijatelja. 

Start će biti u vrijeme kada je zakazan start u cijelom svijetu i to s početne pozicije šetnice u gradu Murskom Središću te će se šetači kretati do Žabnika, do objekta ŠRD Čikov u Žabniku. Prije starta će se izraditi fotografija iz zraka, s dronom, tako da se sudionici postave u obliku slova „IPA“. U Žabniku će biti osigurana okrjepa. Potom slijedi povratak do grada Mursko Središće gdje završava šetnja pićem i kuhanim grahom, koji će se biti poslužen na ribnjaku za sve sudionike šetnje.

Projekt su podržali grad Mursko Središće i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, čiji će članovi sudjelovati u šetnji i svima zainteresiranima dati informacije o biljnom i životinjskom svijetu rijeke Mure!

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem linka https://forms.gle/3UD68e7n4yGAK9mN7 i tako pomognu organizatorima oko planiranja obroka. Klub IPA Međimurje će izraditi oko 100 majica s logom projekta i logotipovima grada Mursko Središće i Međimurske prirode te će se moći rezervirati putem prijave ili na mjestu okupljanja (ako što ostane), uz donaciju od 10 eura od koje dio ide za humanitarni projekt "Za Marijana"!