Međimurjeopen 2022 - ribičko natjecanje!

Regionalni klub IPA Međimurje-Čakovec poziva Vas  dana 08. listopada 2022. godine (SUBOTA), na sportski susret pod nazivom „Međimurje open 2022“. Natjecatelji će odmjeravati svoje sportske vještine u športskom ribolovu udicom na plovak. Okupljanje sudionika natjecanja je do 08,30 sati na ribnjaku u mjestu Črečan,  gdje će se nakon doručka obaviti prijave natjecatelja i izvlačenje startnih mjesta. Natjecanje počinje u 10,00 sati i traje do 14,00 sati, nakon čega slijedi vaganje ulova, ručak i proglašenje pobjednika.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Dariu Srnecu voditelju natjecanja u športskom ribolovu na broj telefona +(385) 40 373-116, spec. 73-035., mob. 098/516-696. Kotizacija za natjecatelje u  sportskom ribolovu je 140,00 kuna po osobi i može se uplatiti na žiro račun kluba ili na sam dan natjecanja na mjestu ribolova (u kotizaciji se nalazi prigodna majica, doručak, ručak, pehari, medalje i prigodne nagrade).

Molimo vas da svoje ekipe prijavite najkasnije do 04. listopada (04.10.) na e-mail : dariosrnec@mup.hr ili na telefon 098/516-696 kod g. Daria Srnec.

PRAVILNIK RIBIČKOG NATJECANJA

Natjecanje će se odvijati u parovima. Ekipu sačinjavaju dva natjecatelja. Svaki IPA Regionalni klub može prijaviti neograničeni broj ekipa, koje se natječu za najbolji plasman u ekipnoj konkurenciji. Natjecanje traje četiri (4) sata. (od 10,00-14,00 sati).Svaki pojedinac može imati neograničen broj prutova (štapova), ali istovremeno smije loviti samo s jednim. Dopušten je pribor s jednim plovkom i sa jednom udicom bez kontra kuke, uz mogućnost korištenja role.Hrana za primamljivanje treba biti prirodnog porijekla, u rasutom stanju i navlažena. Količina hrane i živih mamaca je neograničena. Zabranjena je uporaba FUJA i VER DE VASA! Kugle za hranjenje natjecatelj priprema na startnom mjestu za vrijeme pripreme. Svaki natjecatelj obavezan je imati mrežu čuvaricu, a za vrijeme natjecanja treba ležati većim dijelom u vodi. Treba izbjegavati nepotrebno ili namjerno oštećenje ulovljene ribe. Ribu ulovljenu tijekom natjecanja natjecatelj mora držati u mreži čuvarici koja se nalazi u vodi sve dok ne dođe sudac do njegovog startnog mjesta. Nakon vaganja puštanje ulovljene ribe. U slučaju većeg ulova za vrijeme trajanja natjecanja (10 komada i više), te ulova Amura i kečige, izvršiti će se vaganje ribe te upisivanje težine u prijavni listić od strane glavnog suca natjecanja. Zabranjen je lov živom ili mrtvom ribom te umjetnim mamcima. Sva riba se boduje. Vrsta ribe koja živi u ribnjaku za natjecanje je: šaran, amur i kečiga.

Bistro!

46.396225, 16.339323