IPA Vincekov pohod 2023!

Održano još jedno druženje, Vincekov pohod 2023, na kojem su se pridružili članovi IPA-e iz regionalnih klubova IPA Hrvatsko zagorje, IPA Zadarska i domaćina IPA Međimurja. Potpredsjednik Sekcije, Jure Ražov pozdravio je IPA sudionike ispred Sekcije i vrlo aktivo sudjelovao u pohodu!

Unatoč oblacima, ledenom vjetru i pokojoj pahulji snijega, mnoštvo šetača, odnosno pješaka odazvalo se pozivu „Doživite Vincekovo bez granica – brez meja!“ i hrabro krenulo na šetnju od trinaestak kilometara po štrigovskim bregima kao i po slovenskom području. Vincekov pohod započeo je kod Doma kulture i turizma u Štrigovi gdje je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik svima zaželio sretan put te se krenulo prema prvoj točki pohoda, Vinariji obitelji Novak u Banfiju. Nakon Banfija vesela i dobro raspoložena grupa pohodnika krenula je prema popularno nazvanoj „Točki prijateljstva Štrigova-Razkrižje“ u Šprincu gdje su ih dočekali članovi Razkriškog turistično narodopisnog društva na čelu s razkriškim županom Stankom Ivanušičem. Zahvaljujući nedavnom ukidanju granica između Slovenije i Hrvatske, šetači su bez problema odnosno bez ikakvog ograničenja prelazili granicu kako na slovensko područje tako i u suprotnom smjeru. Nakon Šprinca, dobroraspoloženi štovatelji sv. Vinka krenuli su prema Koprivi odnosno Vinariji Štefana Krampača. Kuhano vino, topli čaj te zalogaj s nogu okrijepio je pohodnike te se krenulo prema Mađerkinom bregu gdje ih je dočekala vinogradarska obitelj Cmrečnjak.

Iako se u međuvremenu temperatura spustila te je zbog vjetra osjećaj hladnoće bio još jači, cijelo se vrijeme čuo veseli žamor i smijeh i nikome vremenski uvjeti nisu smetali. Na svakoj je točki meštar ceremonije Josip Mikec blagoslovio trseve okićene kobasicama i suhomesnatim proizvodima te ih dobro zalio najboljim vinom i tako otvorio sezonu radova u vinogradu. Tamburaški sastav „Podrumari“ zabavljao je okupljene tamburaškim i drugim hitovima te cijelo vrijeme održavao odličnu atmosferu. Mnogi su čak i zaplesali, a većina je veselo pjevala uz Podrumare.

Nakon druženja u Domu kulture i i turizma u Štrigovi, uslijedio je IPA after party na Farmi jelena i muflona Perhoč u Jurovčaku, nedaleko Toplica Sveti Martin, koji je izvukao i zadnje atome iz vesele ekipe! Domaćini su sudionicima predstavili svoje mesne delicije od divljači te je uslijedila pjesma i možemo reći prava veselica! IPA vinar Milan Židov, predstavio je svoja vina i koju butelju dao gostima da imaju po putu, jer žedan se ne smije iz Međimurja. Lijepo druženje, veseli sudionici, atraktivan program i staza, dobra kapljica i meza! Što čovjeku traba više! Hvala IPA Sekciji Hrvatska, TZ Štrigova, obitelji Perhoč, IPA vinaru Milanu Živodu i svima koji su sudjelovali u pohodu i organizaciji!


0