06.03.2020

Godišnja Skupština kluba IPA Međimurje

Dana 6. ožujka 2020.g. s početkom u 18,00 sati, u sali Vinske kuće Tomšić u Železnoj Gori, održana je godišnja Skupština Regionalnog kluba IPA Međimurje. Članovi kluba jednoglasnim izglasavanjem prihvatili su Izvješće o financijskom poslovanju u 2019.g., izvješće Nadzornog odbora i izvješče o provedenim aktivnostima u 2019.g, Plan aktivnosti u 2020.g., Plan prihoda i rashoda u 2020.g. Posebna točka je bila prezentacija Ugovora o poslovnoj suradnji s općinom Nedelišće za IPA Centar u Gornjem Kuršancu. Skupštinari su dali povjerenje Upravnom odboru i predsjedniku da potpišu ugovor i da se krene sa ozbiljnim uređenjem Centra. Ujedno je prihvaćen prijedlog za dodjelu počasnog članstva Damiru Vargi, Marciuš Rudolfu i Muminović Enveru. Glavni tajnik Sekcije, Željko Turk pozdravio je članove te uručio priznanja Sekcije Alojzu Tomšić, Milanu Židovu i Darku Dragičeviću za pruženu pomoć oko organizacije Svjetskog kongresa u Dubrovniku. Poslije radnog dijela uslijedio je turnir u belotu na kojem je pobjedio par Srnec Dario i Juraj Hergotić. Osvajačima prva tri mjesta uručene su "bogate" nagrade.

08.02.2020

Memorijalna trka Željko Murk!

Policijska udruga IPA Međimurje, PU međimurska i Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec, u suradnji s Atletskim klubom „Međimurje“ Čakovec, organizirali su kros utrku u Gornjem Kuršancu na obali rijeke Drave.
U subota, 8. veljače 2020. godine u 10,00 sati okupilo se 120 trkačica/a. Nakon pozdravnih govora krenuli su na stazu dugu 7,5 km a koja je dijelom prolazila po trim stazi i središnjim dijelom IPA Centra u kojem se nalazi spomen ploča Željku Murku na mjestu same pogibije. Nakon 27,05 minuta prvi je u cilj utrčao Kristijan Sušilović iz inž.postrojbe HV-a iz Karlovca, dok je prva trkačica utrčala Alenka Horvat iz Novog Sela Rok (AK Varaždin). U ostalim kategorijama, žene vojska, policija i vatrogasci, pobijedila je Jelena Taradi Mihalović iz međimurske policije te u kategoriji muškarci - građani pobijedio je Marko Horvat iz Malog Mihaljevca. Pobjednicima je odličja uručila supruga pokojnog Željka, Kristijana Murk. Svim učesnicima su se zahvalili Gl. tajnik Sekcije Hrvatske, Željko Turk i načelnik PU Međimurske, Ivan Sokač koji se ispred Zaklade policijske solidarnosti zahvalio na prikupljenom novcu koji će biti uplaćen u Zakladu. Ukupno je skupljeno 2.560 kuna. Za sigurnost natjecatelja brinuli su se članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, dok je općina Nedelišće financijski poduprla organizaciju trke. Skupu je nazočila i Željkova majka, Anica te sin Fran. Nakon trke sudionici su se ugrijali toplim grahom IPA kuhara, Lucijana Bedića. Zahvala svim sudionicima, članovima koji su sudjelovali u organizaciji i svima rečenima koji su na bilo koji način poduprli organizaciju.


Servo per amikeco!

20.01.2020

Članske iskaznice i naljepnice za 2020.g.

Poštovani članovi IPA Međimurje!
Stigao je prvi kontigent članskih iskaznica i naljepnica za vozilo /bijela naljepnica sa oznakom godine 2020/, IPA-e Hrvatske Sekcije za 2020 godinu.
Rok za uručenje iskaznica je 30.ožujak 2020 godine.
Nakon tog roka neuručene iskaznice bit će poništene, a članovi koji iz bilo kojeg razloga nisu preuzeli iste, gube status člana IPA-e sukladno odluci Sekcije i neće im se naručivati iskaznice za 2021. godinu.
Cijena je ista kao i prošlih godina, 150 kn.
Iskaznice možete podići kod tajnika Daria Srneca ili blagajnice Sanje Pfeifer. Svi koji nisu u mogućnosti doći i preuzeti iskaznicu, mogu uplatiti na račun kluba članarinu i javiti rečenima da im pošalju poštom.
Račun: Privredna banka , IBAN HR5323400091116019874

18.01.2020

IPA Vincekov pohod 2020.!

Dana 18.01.2020. godine u centru Štrigove okupilo se oko 1.000 sudionika Vincekovog pohoda po štrigovskim bregima. Kao i svake godine, krenulo se po novoj stazi koja je ove godine bila duga 17,5 km. Ove godine posebni gosti su bili predsjednik NO Sekcije Hrvatske, Jure Ražov sa suprugom, Glavni tajnik Željko Turk sa suprugom te predstavnici UO kluba IPA Celje, predvođeni potpredsjednikom Boštjan Žaberlom te delegati kluba Tatjana Valant i Ačko Sašo, svi sa svojim pratnjama. Nakon pozdravnih govora načelnika općine Štrigova, Stanislava Rebernika i voditelja pohoda i TZ Štrigova, Josipa Mikeca, krenulo se prema farmi jelena OPG Perhoć. Odmor uz svirku tamburaša i bogatu gastro i vinsku okrjepu te polazak dalje prema restoranu Terboz. Na putu je član kluba, Nikola Zadravec sve iznenadio s prijemom i kapljicom te je odmah bilo lakše hodati do restorana. Po dolasku u Terboz uslijedila je svirka TS Podrumari i druženje! Slijedeća točka na putu bila je IPA štaca, vinska kuća Tomšić, gdje je sve članove IPA-e i njihovu pratnju ugostio domaćin Alojz Tomšić i kluba IPA Međimurje. Neki su krenuli dalje pješke a neki se podružili te je po njih morao doći autobus i prebaciti ih na cilj u Štrigovu jer se brzo spustila noć! Ostali šetači krenuli su do vinske kuće Horvat te dalje do ugostiteljskog objekta Čavlek u Štrigovi, gdje je bila zadnja točka pohoda. U veseloj atmosferi uz svirku i pjesmu uslijedilo je druženje koje je bilo samo uvod u završni dio programa a to je bio after party kod u vinskoj kući Kerman u Svetom Urbanu.
Tamburaški sastav KUU "Seljačka sloga" iz Nedelišće koji su ispred općine Nedelišće, kao partnera IPA-e, predstavili tradicionalne običaje i pjesme te potrošili zadnje atome snage kod IPA sudionika! Nakon 14 sati hodanja, druženja, veselja i uživanja u mnogo čemu, došao je trenutak da se završi s ovogodišnjim pohodom. Zaključak sudionika je bio da je svake godine sve bolje pa se raduju slijedećem pohodu! Iskrena hvala vinarijama Tomšić i Kerman, općini Štrigova i Nedelišće, tamburašima i Sekciji Hrvatske!



  1