20.01.2020

Članske iskaznice i naljepnice za 2020.g.

Poštovani članovi IPA Međimurje!
Stigao je prvi kontigent članskih iskaznica i naljepnica za vozilo /bijela naljepnica sa oznakom godine 2020/, IPA-e Hrvatske Sekcije za 2020 godinu.
Rok za uručenje iskaznica je 30.ožujak 2020 godine.
Nakon tog roka neuručene iskaznice bit će poništene, a članovi koji iz bilo kojeg razloga nisu preuzeli iste, gube status člana IPA-e sukladno odluci Sekcije i neće im se naručivati iskaznice za 2021. godinu.
Cijena je ista kao i prošlih godina, 150 kn.
Iskaznice možete podići kod tajnika Daria Srneca ili blagajnice Sanje Pfeifer. Svi koji nisu u mogućnosti doći i preuzeti iskaznicu, mogu uplatiti na račun kluba članarinu i javiti rečenima da im pošalju poštom.
Račun: Privredna banka , IBAN HR5323400091116019874

18.01.2020

IPA Vincekov pohod 2020.!

Dragi članovi IPA-e iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske... dođite 18.01.2020. godine u centru Štrigove i budite i vi dio 
Vincekovog pohoda po štrigovskim bregima. Kao i svake godine, krenut ćemo na novu stazu te posjetiti vinare koji će nas rado ugostiti.
Na svakom punktu očekuje vas kuhano vino i šalica toplog čaja koja će vas držati ugrijanima, a ni odlične atmosfere neće nedostajati. 
Za nju će se pobrinuti već dobro nam znani TS Podrumari.
Vinske kuće i punktovi koje ćemo posjetiti: Farma Jelena Perhoć, restoran Terbotz, Vina Tomšić, Vina Horvat.
IPA štaca je vinska kuća Tomšić, gdje sve članove IPA-e i njihovu pratnju očekuje dodatna okrijepa!
Početak i završetak u centru Štrigove.
Startnina: 50 kn (kobase na cilju i po jedno pića na svakoj štaci).
Start: Štrigova, 18.01.2020. g. u 09,00 sati!
IPA After party: Vinarija Kerman u Svetom Urbanu od 18,00 sati u suradnji s IPA vinarijom i TZ općine Nedelišće!
Topla i slojevita odjeća, tople i udobna obuća, štapovi za hodanje, nešto za pod zub i ispiranje usta...
Svi članovi IPA-e koji dolaze iz udaljenijih destinacija i trebaju smještaj, molimo da se obrate klubu što prije, jer se očekuje
 dolazak većeg broja gostiju u Međimurje!  
Vidimo se!
pred. IPA Međimurje, Darko Dragičević

14.12.2019

Posjet klubu IPA Celje - Advent u Savinjskoj!

Regionalni klub IPA Međimurje povodom Adventa, organizirao je posjet članova kluba, slovenskom prijateljskom klubu IPA Celje, 14. prosinca 2019. godine!
U ranim jutarnjim satima iz Čakovca i Varaždina, autobusom partnerske agencije "Rudi travel", krenulo se prema mjestu Laško, s ciljem da se u pivovarni Laško članovi upoznaju s proizvodnjom IPA piva. Na ulazu je izletnike dočekao tajnik kluba Robert Koprivnik sa suprugom. Razgled pivovare i degustacija proizvoda, bili su više negoli izvrsni te su se domaćini pobrinuli da svaki gost dobije poklone. Uslijedila je vožnja do grada Velenja gdje je bio organizirani posjet muzeju u rudniku ugljena, što je uključivalo oblačenje u prigodnu rudarsku odjeću, dobivanje užine, spuštanje u okno na dubinu od 170 metara i kroz impresivni postav u hodnicima ugljenokopa, upoznavanje s teškim životom rudara. Na izlasku iz muzeja izletnicima se pridružio načelnik općine Vinska gora, Jože Ograjenšek te ih je poveo kroz Velenje i upoznao s pričam o tom kraju. Kako je u Velenju jedan od popularnih sportova, skijaški skokovi, obiđene su skakaonice. Potom je put odveo veseli autobus do
OPG Lamperček u blizini Vinske Gore, gdje se uz Jožu pridružio i tajnik Robert Koprivnik sa suprugom i ispred kluba počastio izletnike finom kapljicom. Vlasnik OPG-a Tomaž Drev proveo je goste po imanju i pokazao svoj veliki broj jelenskih grla te predstavio svoju ponudu kroz serviranje izvrsnog ručka. Odmoreni i siti, izletnici su dalje krenuli do Mozirskog gaja gdje se održavao Božićna bajka, lampicama ukrašen botanički vrt. Šetnja kroz park u večernjim satima, bila je posebni doživljaj. U nastavku programa uslijedila je vožnja do Policijske uprave Celje, gdje je u njenim prostorijama upriličen prijem gostiju iz Hrvatske. Potpredsjednik Boštjan Žaberl, blagajnik Alojz Hrnčič te delegati kluba Tatjana Valant i Ačko Sašo priredili su domjenak koji je sve iznenadio. Kratki pozdravni govori potpredsjednika Žaberla i predsjednika Dragičevića, razmjena poklona te druženje! Prekrasno! Na kraju je glavna koordinatorica izleta, Tatjana Valant sa svojim suprugom odvela izletnike na večernju šetnju gradom Celje u kojem se održavao Adventski sajam. Ukrašene ulice, miris kuhanog vina i cimet, koncert na otvorenome, vesela atmosfera na ulicama, bili su samo šlag na tortu prekrasnog posjeta prijateljima iz kluba IPA Celje! Iskrena hvala svima koji su doprinijeli da izlet bude zanimljiv i bogat programom, a posebna zahvala  Tatjani Valant i tajniku kluba Robertu Koprivnik.  

03.10.2019

Tradicionalni susret prijateljskih IPA klubova iz Slovenije, Hrvatske i Austrije

Prijateljski klubovi, IPA Međimurje, IPA Varaždin, IPA Leibnitz Radkersburg - Steirmark, Austrija te IPA Štajerska, održali su tradicionalni godišnji susret u slovenskom gradu Ormožu, dana 3. listopada 2019. godine. Domaćin je bio klub IPA Štajerska dok je tema stručnog dijela susreta bila zaštita državne granice i izazovi obavljanja policijskog posla u kontekstu sve većeg migracijskog pritiska. Kako je grad Ormož na samoj schengenskoj granici, organizirano je razgledavanje Policijske postaje Ormož i predstavljena tehnike i oprema koju koriste policijski službenici u svakodnevnom radu na zaštiti granice.

Drugi dio susreta, onaj opušteniji, uključivao je posjet Pokrajinskog muzeja Ptuj-Ormož, Vatrogasnog muzeja u Miklavžu pri Ormožu, Puklavec family wines podrumu te finalno druženje u vinskoj kući Hlebec Milana u Kogu.

Jedna lijepa tradicija okupljanja IPA prijatelja iz susjednih klubova nastavit će se slijedeće godine u organizaciji kluba IPA Varaždin.    1