29.04.2021

Donacija baterijskih svjetiljki!

Regionalni klub IPA Međimurje i Podružnica Varaždin, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a, obratili su se poduzeću „A/D ELECTRONIC“ d.o.o iz Čakovca, višegodišnjem partneru udruga, kako bi osigurali baterijske svjetiljke za potrebe rada policijskih službenika PU Međimurske i PU Varaždinske (PP Varaždin). Kako su postojeće baterijske svjetiljke često u uporabi, njihovo stanje i broj, iziskivalo je novu nabavku istih te su to prepoznali u IPA Međimurju i NSD MUP-a. Ukupno je kupljeno, uz poseban popust rečenog poduzeća, 16 baterijskih svjetiljki marke NEBO te dvije marke IMALENT s punjivim ulošcima i punjačima, koje su posebnih karakteristika (5.380 lm, kompas, temperatura..). Ukupna vrijednost nabavljene opreme je oko 6.800 kuna. 

Ovo je već treća hvalevrijedna suradnja udruga s poduzećem „A/D ELECTRONIC“, u proteklih više godina, a koje su rezultirale nabavom značajnog broja baterijskih svjetiljki za potrebe dviju policijskih uprava. Nabavljenu opremu dana 29.04.2021. godine u prostorijama poslovnice u Čakovcu, preuzeli su od vlasnika poduzeća Roberta Hajdarovića, predsjednik i tajnik IPA Međimurje, Darko Dragičević i Dario Srnec te predsjednik Podružnice Varaždin, NSD MUP-a, Dražen Komes. Iste su dalje predane policijskim upravama na korištenje i bit će od velike koristi za daljnji rad. 
Tvrtka A/D ELECTRONIC d.o.o. osnovana je 1993. godine i od tada uspješno posluje u svijetu trgovine elektroničkim dijelovima i povezanim proizvodima. Maloprodajna mreža se sastoji od dvije poslovnice u Čakovcu i Varaždinu. Tvrtka se bavi prodajom proizvoda renomiranih svjetskih proizvođača od kojih su neki: Velleman, Led Lenser, Klarus, Toshiba, Tecxus, Axiomet, True Utility, Visaton i još mnogih drugih. 
Kao dodatni poklon svim policijskim službenicima, poduzeće „A/D ELECTRONIC“ u mjesecu svibnju i lipnju, poklanja svim policijskim službenicima popust od 20% na redovne cijene svih baterijskih svjetiljki (ne pribraja se na proizvode u akciji). Kupnja se može obaviti u poslovnicama u Čakovcu i Varaždinu (uz predočenje policijske iskaznice ili značke, kao i iskaznice IPA-e ili NSD MUP-a), ili putem upita na njihovu mail adresu prodaja@ad-electronic.hr uz scan ili sliku prije rečenih dokaza o statusu. 
Iskrena hvala partneru na iskazanom razumijevanju i podršci.

19.04.2021

Humanitarna akcija IPA Međimurje!

Poštovani,
nakon katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih naselja, te razorio mnoge kuće i domove regionalni klub IPA Međimurje-Čakovec pokrenuo je humanitarnu akciju pod nazivom „KOLEGE ZA KOLEGU“. Naime, radi se o ciljanoj akciji prikupljanja pomoći policijskom službeniku PU sisačko-moslavačke STJEPANU BORIĆU. Stjepan ima šesteročlanu obitelj, te mu je prilikom potresa stradala obiteljska kuća. Kako još uvijek nije započela obnova razrušenih i oštećenih objekata, odlučili smo da prikupljanjem dobrovoljnih priloga od strane zaposlenika PU međimurske, umirovljenih i aktivnih te prijatelja IPA-e, i tako pomognemo Stjepanu da barem krene u one osnovne i prve građevinske zahvate kako bi osigurao dom svojoj obitelji. Uključivanje u akciju dokažimo da mislimo i brinemo jedni za druge i nakon onih prvih dana stradavanja.
Pozivamo i počasne članove i prijateljska poduzeća da se pridruže akciji i uplate donacije na otvoreni račun.
Ova humanitarna akcija odobrena je od strane Ureda državne uprave Međimurske županije, trajat će 90 dana, od 12.travnja do 10. srpnja 2021.god. Otvoren je poseban račun u Privrednoj banci Zagreb, broj računa HR79 2340 0091 5111 25141( MODEL HR00, POZIV NA BROJ: prvih 7 znamenki osobnog JMBG), te na isti možete izvršiti donaciju.
Svima koji će se iskazati humanost, unaprijed zahvaljujemo!
IPA Međimurje!
16.04.2021

Godišnja Skupština kluba IPA Međimurje

Dana 16. travnja 2021.g. s početkom u 19,00 sati, putem video linka Google Meet, održana je godišnja Skupština Regionalnog kluba IPA Međimurje. Dnevni red: 1) Izvješća o financijskom poslovanju u 2020.g., Nadzornog odbora i provedenim aktivnostima u 2020.g, 2) Plan aktivnosti u 2021.g. i Plan prihoda i rashoda u 2021.g. 3) Razno Članovi kluba su se uključili putem Google preglednika na računalu ili korištenjem Google meet aplikacije na mobitela.
Sva izvješća i planovi prihvaćeni su jednoglasno.
Na sjednici su članovi upoznati s humanitarnom akcijom, stanjem oko uređenja IPA Centra, održanoj Skupštini IPA Sekcije Hrvatske, distribuciji godišnjih iskaznica za 2021. godinu i dr.
Predsjednik se posebno zahvalio zamjeniku Željku Turku na doprinosu u promicanju ugleda i statusa kluba u Sekciji kroz obavljanje funkcije Glavnog tajnika Sekcije Hrvatske te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu kao glavni urednik Sekcije.

05.03.2021

Održan sastanak Upravnog odbora!

Dana 05.03.2021. godine održan je sastanak Upravnog odbora kluba IPA Međimurje u prostorijama PU međimurske, i to nakon nešto dužeg vremena, zbog situacije s epidemijom koronavirusa. 
Na sastanku je predsjednik izvijestio o financijskim pokazateljima za proteklu 2020. godinu, a koji su više negoli dobri, jer je zbog epidemije bio otkazan veći dio planiranih aktivnosti. Održan je Vincekov pohod i Memorijalna trka Željko Murk te su podržane organizacije nogometnog turnira povodom Dana policije i Skupština IPA Sekcije Hrvatske. Najveći planirani događaj u 2020.g. trebala je biti IPA motorijada koja je odgođena za neka bolja vremena. 
Klub je kupio maskice i blokove za svakog člana i isti su darivani uz članske iskaznice. 
Tajnik Dario Srnec izvijestio je da je preostalo još nekih 60-tak iskaznica za uručiti i da je krajnji rok 31.03. do kada očekuje da će iste biti uručene.
Zamjenik Željko Turk izvijestio je o pokretanju humanitarne akcije za uređenje doma jednom policijskom službeniku u Petrinji te da je akciju podržalo rukovodstvo PU međimurske, a uključit će se i sindikati. Ujedno je bilo riječi o predstojećoj sjednici Upravnog odbora Sekcije, 06.03.2021.g. u Lovranu gdje će se raspravljati o kandidatima za predsjednika i mjesta na listama. Klub je sukladno dogovoru s zamjenikom Turkom, koji je do sada obnašao zahtjevnu funkciju Glavnog tajnika Sekcije, i na tome mu čestitamo, odlučio da isti bude kandidiran ispred kluba za čelna mjesta u Sekciji, pa će sukladno tome biti upućen javni dopis Sekciji o kandidaturi kako bi nositelj/i mogli uzeti u obzir prijedlog kluba. Također je zauzet stav da u slučaju da zamjenik
Turk odabere neku drugu funkciju, da će ispred kluba biti kandidiran tajnik Dario Srnec za neku od čelnih mjesta u Sekciji, jer klub svojim radom i rezultatima na domaćem i ino planu, to zaslužuje!
Predsjednik je izvijestio o planiranim radovima u IPA Centru te o projektu povodom obilježavanja 30. godišnjice odlaska u obranu Vukovara, zadnje grupe međimurskih i varaždinskih policajaca, okupljenih u Zasebnu policijsku postrojbu PU varaždinske. Tim povodom od 04.-12.09.2021.g. vozio bi se biciklistički maraton od Dubrovnika do Vukovara, u spomen na sva bojišta na kojima su bili međimurski i varaždinski policajci. Partner projekta je Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora - podružnica Varaždin. Projekt je kandidiran na natječaju Međimurske županije. 
Na kraju sastanka dogovoreno je da će se kroz dva do tri tjedna održati on line sjednica Skupštine kluba putem Google meet tako da će se svi moći uključiti putem Google preglednika na računalu ili korištenjem Google meet aplikacije na mobitelu (ako ju nemate instaliranu potrebno je istu instalirati).
Servo per amikeco!

  1